FAQ (Vaak gestelde vragen)

Wat is het nut van de site van Business Buyback?

De site van Business Buyback is een online overnameplatform van en voor bedrijven waarop een verkoper hightechproducten (smartphones, tablets, pc’s enz.) kan aanbieden aan gekwalificeerde en gecertificeerde kopers.

Hoe maak ik een aanbieding aan?

Om een aanbieding aan te maken voor een lot tweedehandsproducten dat u wil recycleren/doorverkopen, moet u het merk en model opzoeken van de producten waaruit uw lot bestaat in de zoekbalk ‘Producten zoeken’ en daarna de gevraagde gegevens invullen. U kan een aanbieding aanmaken vanaf 4 producten. Dat betekent dat als uw vloot uit minder dan 4 producten bestaat, u die naar de dichtstbijzijnde winkel van Orange Belgium moet brengen, waar de waarde van uw vloot product per product zal worden bepaald. Hebt u meer dan 4 producten, dan kan u uw aanbieding aanmaken op ons B2B-platform. 

Hoe wordt de logistiek geregeld als ik een product wil verzenden?

Aan het einde van het proces, wanneer uw producten klaar zijn voor verzending, moet u een aanvraag tot ophaling door onze transporteur indienen met de datum en het uur van uw voorkeur. U ontvangt een transportbon die u dient af te drukken en op het pakje te kleven, en dan is het wachten tot het overeengekomen tijdstip wanneer uw pakje wordt opgehaald.

Wat als de transporteur niet is komen opdagen op de overeengekomen dag?

Indien de transporteur niet is langsgeweest of als u niet beschikbaar was toen de leverancier langskwam, kan u een nieuwe ophaling plannen in de zone ‘Mijn bestellingen’. Hebt u problemen, bel dan naar onze klantendienst op het gratis nummer 0800 95 96 2 of vanuit het buitenland op het nummer +32 2 745 94 97.

Wat als ik mijn aanvraag wil annuleren?

Als u een geplande ophaling wil annuleren, bel dan naar onze klantendienst op het gratis nummer 0800 95 96 2 of vanuit het buitenland op het nummer +32 2 745 94 97.

Wanneer zal ik het bedrag van mijn overname ontvangen?

Orange stort het bedrag van uw overname nadat de koper (Professional Recycling Partner) de producten in ontvangst heeft genomen, heeft getest en conform heeft verklaard. Die conformverklaring vindt meestal plaats tussen 3 en 15 dagen na het ontvangen en testen van de producten, afhankelijk van het aantal producten en op voorwaarde dat er geen verschil is tussen de staat van de producten zoals door u opgegeven en de staat van de producten zoals bij ontvangst opgegeven door de koper (Professional Recycling Partner).

Wat als de koper een geschil aangeeft?

Indien, na ontvangst van de producten, de koper (Recycling Partner) vaststelt dat die niet overeenkomen met de aangifte, moet hij een geschillenformulier invullen op basis waarvan we het soort geschil en het motief ervoor kunnen controleren en dat als bewijs voor het geschil dient. De koper moet een nieuw voorstel doen voor de aankoop van uw lot, dat u kan accepteren of weigeren. Indien u het voorstel accepteert, wordt de overeengekomen som onmiddellijk daarna gestort. Indien u het nieuwe voorstel weigert, worden alle producten aan u terugbezorgd. Het transport retour is voor uw rekening.

Is de voorgestelde overnameprijs een bedrag exclusief btw?

Ja, de voorgestelde overnameprijs is exclusief btw. Het geldende btw-tarief wordt toegepast op de uitgereikte factuur.