Hoe werkt het?

Orange Belgium en CompaRecycle schatten samen hoeveel uw gebruikte toestellen nog waard zijn.

Business Buyback is een hightech overnameplatform waarop bedrijven hun gebruikte apparaten voor de beste prijs kunnen doorverkopen.

Deze dienst is bovenal een ecologisch verantwoord initiatief, want u geeft uw elektronica een tweede leven bij een ander bedrijf of een particulier. Al onze producten worden opgeknapt en de gegevens van de vroegere gebruikers worden gewist. Indien een product niet voor hergebruik geschikt is, verbinden we ons ertoe dat volgens de regels van de kunst te vernietigen.

Business Buyback is ook uit economische overwegingen zeker de moeite waard, want dankzij onze overnameprijzen realiseert u fikse besparingen. Als uw apparaten aan vervanging toe zijn, kan de verkoop van uw oude toestellen een financieel duwtje in de rug betekenen voor de aankoop van nieuwe toestellen.

De dienst werd ontworpen om heel doeltreffend en gebruiksvriendelijk te zijn. Hebt u toch nog vragen, bel dan naar onze klantendienst op het gratis nummer 0800 95 96 2 of vanuit het buitenland op het nummer +32 2 745 94 97.

Deze dienst is alleen toegankelijk voor bedrijven die klant zijn bij Orange Belgium en 4 toestellen of meer willen laten recycleren.


Stap 1: Overname: een mandje aanmaken

Kies de producten die u wil verkopen via de zoekfunctie van elke productfamilie. Bijvoorbeeld, om 60 stuks van de Samsung Galaxy S7 te verkopen, tik ‘Galaxy S7’ in het zoekveld. Maak uw keuze uit de modellen die worden weergegeven.

Alle vermelde prijzen zijn exclusief BTW.

Stel daarna de hoeveelheden in voor ‘Werkend’ en ‘Buiten werking’.

 • Werkend :
  • U kan het toestel aan- en uitzetten, u kan in de menu’s navigeren en alle knoppen werken
  • Het scherm en de cover zijn ongeschonden en vertonen geen krassen, deuken of barsten.
  • Het toestel is volledig: alle knoppen zijn aanwezig, alsook de batterij, het oorspronkelijke batterijklepje van de fabrikant en de stylus indien van toepassing (accessoires zoals adapters en kabeltjes zijn niet nodig).
  • Het toestel is niet geblokkeerd met een wachtwoord, en alle gebuikersprofielen (iCloud, Google of andere) zijn verwijderd.
 • Buiten werking
  • Elk toestel dat niet voldoet aan één van de voorwaarden hierboven wordt beschouwd als ‘niet-functioneel’.
  • Opgelet, is het toestel geblokkeerd met een wachtwoord of gebruikersprofiel (iCloud, Google of andere), is het toestel automatisch nog 0 € waard bij de Recycling Partner.

Zodra uw mandje volledig is en u klaar bent voor de volgende stap, klik op ‘Verder’.


Stap 2: Samenvatting

Op deze pagina herinneren we u aan de voorwaarden van de aanbieding.

U moet de algemene aankoopvoorwaarden accepteren alvorens op VERDER te klikken.


Stap 3: Aanmelden

Bij deze stap meldt u zich aan op de interface als bestaande klant, of u maakt een account aan als nieuwe klant.

Daartoe belooft u Orange Belgium de juiste gegevens te verstrekken met betrekking tot uw bedrijf, domiciliëring, firmanaam, btw- of ondernemingsnummer en e-mailadres. De gegevens die u bij het aanmaken van uw account op de interface invoert, zullen worden gebruikt om uw aanvraag tot recyclage te verwerken.

De prijsopgave is voltooid en verschijnt in « uw bestellingen ».


Stap 4: Ophaling

Bij deze stap stelt u het adres en de datum in waarop u wil dat uw toestellen worden opgehaald, evenals het aantal dozen.

U kan nu uw ophaling aanvragen door te klikken op ‘Ophaling aanvragen’ in het menu ‘Mijn bestellingen’.

Daarna kan u uw verzendlijst en transportbon afdrukken door te klikken op ‘Downloaden’. De verzendlijst moet u bij uw producten in de doos voegen. De transportbon kleeft u op het pakje. U ontvangt die documenten ook via e-mail.

U ontvangt ook de transportbon en de verzendlijst. De verzendlijst dient u af te drukken en in het pakje bij uw producten te stoppen. De transportbon drukt u af en kleeft u op het pakje. Let erop dat het pakje klaar is tegen wanneer de transporteur langskomt.

Let erop dat het pakje klaar is tegen wanneer de transporteur langskomt.

Het transport is voor rekening van Orange Belgium. Alle pakjes zijn verzekerd tot het bedrag van de overnameprijs in geval van verlies of beschadiging tijdens het transport.

Zodra uw aanvraag tot ophaling is voltooid, krijgt u één transportbon per op te halen doos. Die transportbonnen dient u op de pakjes te kleven.


Ontvangst en test van de producten door de Recycling Partner

Na ontvangst van de producten zal de Recycling Partner ze testen om de staat ervan te controleren. Indien de staat van de producten overeenkomt met de diagnose zoals opgegeven bij de bestelling wordt het lot ‘Conform’ verklaard door de Recycling Partner. De Recycling Partner zal dan de betaling van de producten aan de overeengekomen prijs valideren.

Indien de Recycling Partner bij de test vaststelt dat er producten niet overeenkomen met de diagnose zoals opgegeven bij de bestelling, zal hij het lot herevalueren en ontvangt u via e-mail een tegenvoorstel dat u kan accepteren of weigeren. Indien u het tegenvoorstel accepteert, zal de Recycling Partner de betaling van de producten aan de prijs van het nieuwe voorstel valideren. Indien u het nieuwe voorstel weigert, zal de Recycling Partner uw producten klaarmaken zodat u die op uw kosten kan recupereren.


Betaling

Wanneer de Recycling Partner de betaling van de producten valideert, wordt u een bevestigingsmail gestuurd, en zal Orange Belgium u, na ontvangst van het reglement van de Recycling Partner, de overeengekomen som op uw Boost Budget-account storten.